Projecten

home 
 
 Als stichting hebben we een aantal projecten die wij onder uw aandacht willen
brengen.

 

 
Invaliden project 
 
 

 

 

  •  Een groep minder validen in Volkovysk worden vanuit de kerk van Pavel tweemaal per week thuis opgehaald met een invalidenbus om een middag met elkaar een Bijbelstudie te doen met daarnaast op een ontspannende manier een gezellige een leervolle middag te hebben. Ook krijgen zij een maaltijd.

De kerk ontvangt daar op geen enkele manier subsidie voor en moet dit dan zelf bekostigen.

Soms moet men de persoon in de rolstoel van de vierde verdieping met de trap naar beneden - en aan het eind van de middag weer na boven dragen. Hieronder vindt u een foto van een speciale zaterdag voor de invaliden.

  Afbeelding invoegen

Om dit te kunnen doen steunen wij als Stichting deze activiteit van de kerk.

Iedere reis willen wij hiervoor minimaal € 600,= voor reserveren.

Dit bedrag is een gedeelte van de kosten die de kerk hiervoor nodig heeft om dit te kunnen doen.
 

  
Project Thuiskomst
 
 In Wit-Rusland leiden veel kinderen een uitzichtloos  bestaan. De oorzaken zijn divers.  Ouders zijn slachtoffer van armoede, ziekte,  stralingsziekten zoals: TBC, Schildklierkanker, hartafwijkingen. De kinderen belanden vaak op straat of in een opvanghuis. Tsjerkind wil samen met u deze kinderen de kans geven op een beter bestaan in de vorm van financiële adoptie. Tsjerkind werkt samen met lokale partner organisaties. Zij kennen immers de cultuur en de plaatselijke omstandigheden.
Voor een bedrag van € 12,50 per maand kunt u een kind de kans geven op een betere toekomst.
 

  •  VOEDSELPROJECT

In het dorpje Dvorets maken we in de plaatselijke winkel iedere reis

130 voedselpakketten.   

Deze zijn bestemd voor de allerarmsten in Dvorets en omliggende dorpen (een 10-tal). De adressen worden in overleg met dokter Regina en de Burgemeester verzorgd.

Sinds april 2014 is er een dorpje bijgekomen. Ragotna.
In Ragotna is eveneens een huisartsenpost. Hier brengen we 23 voedselpakketten, die we daarna met een plaatselijke verpleegkundige wegbrengen bij grote gezinnen en bij de armsten van van het dorp. Deze adressen zijn ook overlegd met de burgemeester van Dvorets omdat Ragotna onder deze regio is gekomen.
 
U kunt een project steunen door een maandelijkse donatie of via een gift onder vermelding van het te steunen project onder nummer NL 95 INGB 00075 80 121 aan Stichting Tsjerkind Capelle aan den IJssel onder vermelding van het te steunen project.
 
wensenlijst
nieuwsbrieven