over ons

Wie vormen de stichting?

 
De oprichters van de stichting zijn: Daan en Hannie Plandsoen uit Capelle aan den IJssel en Jaap en Corrie Verweij uit Krimpen aan den IJssel; initiatiefnemers van de stichting. De stichting is opgericht in 1997. Verder hebben we nog een aantal andere bestuursleden, die onlangs bij het bestuur zijn gevoegd. Wij vormen met elkaar de stichting Tsjerkind; deze naam is een samenvoeging van 'hulp aan Tsjernobylkinderen'.
 
Verder zijn er veel enthousiaste vrijwilligers die ons met goederen, financiën en daadwerkelijke hulp bijstaan.
 
Wij brengen alle goederen die we gekregen en/of van giften gekocht hebben, zelf op de plaats van bestemming zodat deze hulpverlening een zo hoog mogelijk rendement heeft.

 


Wat doen we eigenlijk?

 
 
Wij brengen goede gebruikte kleding, schoenen, speelgoed,  dekens en beddengoed en dergelijke naar de mensen in het Tsjernobyl gebied. Ook brengen we verbandmiddelen,  rolstoelen en rollators . Dit alles wordt hier ingezameld, gesorteerd, verpakt en geregistreerd, zodat het klaar is voor transport naar Belarus. In Belarus kopen wij van het geld dat wij meebrengen de nodige zaken voor verschillende  instellingen zoals linoleum voor op de vloer, wasmachine, warmwaterboiler, verf voor een opknapbeurt en dergelijke. Op deze manier en door deze goederen kan de situatie daar verbeterd worden. Ook kopen we levensmiddelen in Belarus voor het maken van voedselpakketten om uit te delen. Iedere reis onderzoeken we welke hulp er daar nodig is. Als we terug in Nederland zijn proberen we deze goederen te verzamelen om ze de volgende reis naar Wit-Rusland mee te nemen.

home