DVORETS VOLKOVYSK

Waar geven we hulp?

Wij helpen in de Grodno-regio, midden Belarus op twee locaties:
 
DVORETS

In het plaatsje Dvorets is dokter Regina onze betrouwbare contactpersoon. Via haar loopt de hulpverlening voor het plaatselijke gezondheidscentrum en de contacten met de burgemeester.

Dvorets is de centrale plaats voor acht kleine dorpjes rondom, zodat via het gezondheidscentrum ook deze mensen bereikt worden.

In overleg met dokter Regina en de burgemeester bestellen we in de kleine dorpswinkel van Dvorets de nodige levensmiddelen om voedselpakketten te maken. Deze ca. 130 pakketten brengen we zelf bij gezinnen met invalide kinderen en arme alleenstaande bejaarden. Hierbij proberen we ook andere nood die we aantreffen te verlichten en de mensen te bemoedigen met geestelijke steun.

In het dorpje Novaljenja, 7 km van Dvorets, is een kleine Baptistengemeente. Hun samenkomsten zijn in een huiskamer. Hier brengen wij evangelisatiemateriaal voor de volwassenen. Ook deze mensen krijgen voedselpakketten
.

VOLKOVISK

In de plaats Volkovisk is dominee Pavel onze betrouwbare contactpersoon. Met hem bezoeken we het sanatorium voor kinderen met tuberculose, het revalidatiecentrum, het schooltje voor licht verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kleuters en twee klassen met meervoudig gehandicapte kinderen.

Voor al deze instellingen kunnen we de noodzakelijke goederen en hulp meebrengen zodat de zorg voor de kinderen steeds beter kan worden, bijv. door te helpen met de voedselvoorziening.
 
Ook hier bezoeken we vele probleemgezinnen die we voorzien van een voedselpakket en andere noodzakelijke hulp, materieel en geestelijk.

Door middel van het kerkje van dominee Pavel en het kerkje van dominee Artsiukh kunnen we in Volkovisk en omgeving veel gerichte en noodzakelijke hulp brengen. We steunen tevens het evangelisatiewerk in deze plaats door het financieren van de zomerkampen die georganiseerd worden door beide dominees.


Op al deze plaatsen en bij al deze mensen, jong en oud, proberen we steeds de nood te peilen en daarin te voorzien. Dit varieert van noodzakelijke voorzieningen tot ballen voor sport op school en nog veel meer.
 
nieuwsbrieven